V šali večkrat rečem, da moji psi jedo bolj zdravo od mene, kar pa ni daleč od resnice – žlica Pasjega kokosa v pasjo skledo, žlica pa v jutranji smuthi.

In kdaj se je vse skupaj začelo?

Hvaležna sem svojim psom, da so že pred skoraj desetletjem prekinili mojo vsakodnevno službeno rutino in me postavili pred dejstvo, da moram slediti svojim željam. Ker pa pot nikoli ne vodi kar naravnost, me je vodila vse od sprehajanja psov, aktivnega udejstvovanja v kinologiji, do spoznavanja zakonitosti prodaje in trženja izdelkov za pse, organizacije kinoloških dogodkov, večino časa ob službi v obliki prostočasnih aktivnosti. Koncept Naravno zdrav pes sem pred nekaj leti zasnovala kot povezovalni projekt, namenjen skrbnikom psov, ki jih druži osrednja želja po zdravem in dolgem življenju psov.

Osrednje vodilo Naravno zdravega psa je ponuditi skrbnikom psov kakovostne informacije o zdravem načinu življenja psov. Tako prek izobraževalnih dogodkov, kjer svojo vlogo vidim v povezovanju strokovnjakov in tistih, ki jih vsebine zanimajo, kot tudi prek kakovostnih izdelkov. Kmalu se je projekt razširil v spletno mesto, vključno s spletnim mestom z izdelki, ki pomagajo ohranjati zdravje psa na naraven način. Obenem so se pričeli odvijati izobraževalni dogodki, delavnice, nova znanja in povezovanja.

Vrsta let spremljanja izkušenj in povratnih informacij lastnikov psov glede uporabe naravnih prehranskih dopolnil, ki so jih razvili veterinarji, homeopati, živalskih nutricionisti in dietetiki, predvsem pa izkušnje in zdravstveni ter prehranski izzivi z lastnimi psi so me vzpodbudili, da skupaj s strokovnjaki zasnujem prvi izdelek lastne linije Naravno zdrav pes – Pasji kokos. Sledil mu je še Pasji česen.

Zame je uspeh – pogum, da »upaš« iz svojega hobija s pridobljenimi izkušnjami in znanjem prepoznati in ustvariti svoj način življenja.

Majdi Kosi, idejna vodja ekipe Naravno zdrav pes