Splošni pogoji poslovanja

V nadaljevanju se nahajajo splošni pogoji uporabe spletne strani www.naravnozdravpes.si Spletna stran«) in spletne trgovine Naravno zdrav pes Spletna trgovina«) (»Splošni pogoji«). Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z zakonodajo in določajo obveznosti in pravice uporabnika Spletne strani in Spletne trgovine. Dodatno urejajo tudi odnos med upravljavcem Spletne strani in Spletne trgovine ter uporabnikom.

Spletno trgovino www.naravnozdravopes.si upravlja podjetje NARAVNO ZDRAV PES s.p., Male Braslovče 87, 3314 Braslovče, matična številka 8007454000, davčna številka SI95656197, ki je tudi ponudnik storitev (»Ponudnik«). Za vsa vprašanja smo dostopni prek elektronskega naslova na [email protected] ali prek kontaktnih podatkov, navedenih na naši spletni strani pod zavihkom »O nas«.

Uporabnika zavezujejo Splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje naročila v Spletni trgovini. Uporabnikom svetujemo, da pred uporabo Spletne strani preberejo trenutno veljavne Splošne pogoje.

Uporabnik

Spletna stran in Spletna trgovina sta dostopni vsem obiskovalcem (»Uporabnik«) pod enakimi pogoji.
Možna je tudi registracija Uporabnika. Z registracijo v sistem pridobi Uporabnik uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove e-pošte in geslo. Pogoji uporabe osebnih podatkov so opisani v nadaljevanju.

Naročilo/sklenitev pogodbe v spletni trgovini

Svoje naročilo v Spletni trgovini lahko oddate v zavihku »IZDELKI« po naslednjem postopku: izberite izdelek, ki ga želite naročiti:

 1. kliknite gumb »DODAJ V KOŠARICO«;
 2. kliknite na gumb »NADALJUJ NA BLAGAJNO«;
 3. če ste pridobili kupon, ga vpišite spodaj;
 4. vnesite svoje osebne podatke in izberite način plačila;
 5. z klikom na gumb »ZAKLJUČI NAKUP« boste oddali svoje zavezujoče naročilo.

Po oddaji naročila boste prejeli obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo oddano. Ko bo vaše naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno, vas bomo to tem prav tako obvestili po elektronski pošti.
Prodajna pogodba med Ponudnikom in Uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko Ponudnik Uporabniku pošlje elektronsko sporočilo o sprejemu naročila.
Prodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku Ponudnika.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • s plačilnim sistemom PayPal;
  • ob povzetju;
  • po predračunu UPN.

Plačilo s plačilnim sistemom PayPal

Pri plačilu s PayPal računom poteka plačilo preko ponudnika www.paypal.com, ki velja za varen, hiter in anonimen sistem online e-plačevanja s kreditnimi karticami v realnem času ob takojšni on-line avtorizaciji. Pri izbiri plačila preko sistema PayPal boste preusmerjeni na varno stran plačilnega sistema PayPal, kjer lahko zaključite vaš nakup.

Plačilo ob povzetju

V primeru plačila po povzetju naročene izdelke plačate v gotovini ob prevzemu naročila dostavni službi Pošte Slovenije. 

Plačilo po predračunu

Ob izbiri načina plačila “po predračunu” vam na navedeni e-naslov pošljemo predračun s podatki za plačilo. Naročilo lahko oddamo v obdelavo šele, ko prejmemo vaše plačilo. Ker lahko traja nekaj časa, da je plačilo vidno na našem računu, vam svetujemo, da nam ob svojem plačilu posredujete bančno potrdilo o plačilu na naš e-naslov [email protected], da bo šlo vaše naročilo kar se da hitro v obdelavo.

Ko pošiljko odpošljemo, vam pošljemo sporočilo, da je vaš paket na poti!

Poštnina

Poštnina pri nakupu do vključno 19,99 € znaša 2,5 €. Pri nakupu nad 20 € je poštnina brezplačna.

Izdaja računa

Ponudnik skupaj z blagom Uporabniku pošlje tudi račun.
Na računu so razčlenjeni vsi stroški v zvezi z nakupom, vključno s ceno brez DDV in zneskom DDV. Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Uporabnik je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 3 dneh od prejema obvestiti Ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov Ponudnik ne bo upošteval.

Cene

Vse cene v Spletni trgovini so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila Uporabnika.
Kljub naporu, da bi zagotovili najbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Ponudnik Uporabniku omogočil odstop od nakupa.
Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo – razen če je navedeno drugače.

Akcije/popusti

Uporabniki Spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne in bodo vsakokrat natančno opisane.

Kuponi s popustom / promocijske kode

Kot način posebne promocije Uporabniki lahko določene izdelke kupujejo ugodneje tudi s pridobljenim posebnim kuponom in promocijskimi kodami s popustom, ki jih pridobijo na različne načine (na družbenih omrežjih ali v poslanih elektronskih novicah ali na letakih). Promocijska koda ali kupon prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo vedno jasno določena. Vnos kode je omogočen tekom postopka oddaje naročila.

Dostava

Dostavo izdelkov vršimo preko dostavne službe Pošta Slovenija.

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času – praviloma v 1-2 delovnih dneh. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga praviloma ne izvaja. Dostava blaga, naročenega v Spletni trgovini, je mogoča le na ozemlju Slovenije.
Naročeno blago bomo dostavili na naslov, ki ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bodo iz dostavne službe Pošte Slovenije lahko poklicali in se dogovorili z vami o času dostave.

Pravica do odstopa od pogodbe

Svoj odstop od pogodbe lahko Uporabnik sporoči na [email protected]. V primeru odstopa od pogodbe mora Uporabnik prejeto blago vrniti po pošti na zgoraj navedeni naslov Ponudnika. Vrnitev prejetih artiklov Ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni Uporabnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov skladno z vsakokrat veljavnim cenikom Pošte Slovenije oziroma drugo kurirsko službo po izbiri Uporabnika.
Uporabnik mora blago vrniti Ponudniku nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv Uporabnik. Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da Uporabnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.
Uporabnik mora blago vrniti Ponudniku najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 7 dni od tedaj, ko bo Ponudnik prevzel vrnjeno blago. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila Uporabniku izvede izključno z nakazilom na transakcijski račun Uporabnika.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Reklamacije

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Izdelki bodo skrbno zapakirani v paketno embalažo za dostavo, da bi do Uporabnika prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. V primeru, da v paketu izdelki ne ustrezajo, mora Uporabnik o tem najkasneje v roku 3 delovnih dni po prevzemu obvestiti Ponudnika na elektronski naslov [email protected].

Napačno poslano blago

Uporabnik mora takoj pregledati prejeto blago. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora Uporabnik najkasneje v 3 delovnih dneh po prevzemu o napaki obvestiti Ponudnika na elektronski naslov [email protected]. Na podlagi ustreznega obvestila Ponudnik Uporabniku v najkrajšem možnem času dostavi ustrezen artikel. Ob prejemu pravega izdelka je dolžnost Uporabnika, da napačno blago izroči dostavljavcu.

Reklamacija fizično poškodovanih izdelkov

Uporabnik mora takoj pregledati prejeto blago. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano, mora Uporabnik takoj oziroma najkasneje v 3 dneh po prevzemu o poškodbi obvestiti Ponudnika na elektronski naslov [email protected]. Na podlagi ustreznega obvestila Ponudnik Uporabniku v najkrajšem možnem času zamenja izdelek oziroma vrne kupnino na posredovani transakcijski račun. Ob prejemu novega izdelka je dolžnost Uporabnika, da poškodovano blago izroči dostavljavcu.

Reklamacija zaradi stvarnih oziroma prikritih napak

Kadar:

  • blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
  • blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero ga Uporabnik kupuje, ki pa je bila Ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane; ali
  • je Ponudnik izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

se šteje, da ima blago stvarno napako.

Uporabnik mora o stvarni napaki obvestiti. Ponudnika preko elektronskega naslova [email protected]. Uporabnik mora Ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo Ponudnik čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodil Uporabnikovem zahtevku. Če o napaki obstaja spor, Ponudnik v enakem roku poda Uporabniku pisen odgovor. Pravico do zamenjave blaga ali vračila kupnine zaradi razloga stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.
Izdelek z napako Uporabnik vrne na naslov Ponudnika. Če je mogoče, bo Ponudnik izdelek zamenjal, v nasprotnem primeru pa postopal v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v primeru, če je Uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

Zasebnost in zaščita podatkov

Na spletni strani www.naravnozdravpes.si zbiramo podatke za anonimno spletno statistiko, za potrebe procesiranja naročil preko spletne trgovine in za prijavo na e-novice, prek katerih vas obveščamo o novostih.
Pri vaši prijavi na prejemanje e-novic zbiramo podatka “ime” in “e-naslov”. Vaša podatka skrbno varujemo in ju ne bomo delili z drugimi.

Tekom postopka registracije Ponudnik zbira naslednje osebne podatke Uporabnika:

  • ime in priimek;
  • naslov in kraj bivanja;
  • naslov elektronske pošte;
  • telefonsko številko;
  • geslo v skriti obliki.

V vsakem primeru je za izvršitev naročila, oddanega v Spletni trgovini, uporabnik dolžan Ponudniku posredovati ime in priimek, naslov in kraj, kjer želi, da se mu dostavi naročeno blago, telefonsko številko in naslov elektronske pošte.
Ob registraciji se Uporabnik prostovoljno odloči, ali bo prejemal obvestila Ponudnika po elektronski pošti in potrdi seznanitev s Splošnimi pogoji. S potrditvijo polja »Naročite e-novice« Uporabnik izraža privolitev, da Ponudnik podatek o Uporabnikovem elektronskem naslovu hrani in obdeluje do preklica (oziroma do odjave od e-novic), za namene tržne komunikacije (t.j. obveščanja o novostih in ponudbah pri Ponudniku, prošnjah za mnenja, itn.) in statističnih analiz s pomočjo Google analytics in Facebook analytics orodja.
Uporabnik ima kadarkoli pravico do dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa in ugovora zoper obdelavo osebnih podatkov oziroma do seznanitve z osebnimi podatki skladno z relevantno zakonodajo (tj. Zakonom o varstvu osebnih podatkov). Svojo zahtevo lahko pošljete na naš elektronski naslov [email protected].
Svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov prav tako lahko kadarkoli umaknete in s tem se bo obdelava osebnih podatkov prekinila v celoti. Vendar vas prosimo, da upoštevate, da brez vaših osebnih podatkov ne bomo mogli zagotavljati določenih storitev, ki so dostopne v Spletni trgovini (kot je, recimo, obveščanje o novostih in akcijah). Zahtevo za izbris vaših osebnih podatkov iz naše baze lahko pošljete na naš elektronski naslov [email protected].
Ne glede na prej navedeno si pridržujemo pravico še nadalje uporabljati vaše osebne podatke, če je to potrebno zaradi področne zakonodaje ali izvrševanja pravic in obveznosti iz pogodbenega razmerja med vami in Ponudnikom.
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke Uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi osebni podatki Uporabnika Spletne trgovine Ponudnik varuje kot zaupne in le-ti ne bodo v nobenem primeru posredovani ali prodani nepooblaščenim osebam.
Za obisk Spletne strani ni potrebno, da bi morali razkriti svoje osebne podatke, z izjemo IP naslova. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixeltags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga Uporabnik Spletne strani uporablja in splošno aktivnost Uporabnika na spletu.
Osebnih podatkov, ki nam jih Uporabnik razkrije, ne posredujemo tretjim osebam, z izjemo naših partnerjev za namen dostave izdelkov in za namen našega lastnega trženja. Naši pogodbeni partnerji osebnih podatkov Uporabnika ne bodo uporabljali za noben drug namen razen za namene, za katere jih mi pooblastimo. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Ur.l.RS št. 94/2007).
Za varovanje osebnih podatkov ste kot Uporabnik odgovorni tudi sami, in sicer tako, da poskrbite za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Dostop do spletne strani

Dostop do Spletne strani in Spletne trgovine je praviloma mogoč vsak dan v tednu, 24 ur na dan.
Izjemoma, zaradi različnih tehničnih razlogov in vzdrževalnih del ter tretjih razlogov, na katere Ponudnik nima vpliva, lahko poslovanje oziroma dostop do Spletne trgovine občasno ne bo mogoč. Zato si Ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do dela ali celotne Spletne trgovine.
Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi kakršnih koli posledic zlorabe Spletne trgovine, nedelovanje Spletne strani ali Spletne trgovine zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

Intelektualna lastnina

Vse pravice intelektualne lastnine na Spletni strani so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej Spletni strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. Ta Spletna stran lahko vsebuje tudi slike, za katere je Ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del te Spletne strani, ali katerega koli drugega spletnega mesta, ki so ali niso povezana s to Spletno stranjo. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

Pritožbe in spori

Naravno zdrav pes spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Za morebitne pritožbe se lahko obrnete na elektronski naslov [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik na tem mestu objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu.

Ostalo

Elektronska oblika se v zvezi z uporabo Spletne strani šteje za enakovredno pisni obliki razen, če zakon izrecno določa drugače.
Ponudnik si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni oziroma posodobi Spletno stran oziroma onemogoči dostop do Spletne strani.
Za medsebojne odnose med Uporabnikom in Ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije. Vsi morebitni spori bodo predloženi v reševanje stvarno pristojnem sodišču.

Braslovče, marec 2022