Indijski trpotec za vedno lačne pse

Je tudi vaš pes eden tistih, ki so vedno lačni? Indijski trpotec učinkovito pomaga!

Rastlina indijski trpotec vsebuje veliko naravnih vlaknin (kar 70%), ki se nahajajo v lupinah semen. Vlaknine v lupinah semen indijskega trpotca skrbijo za optimalno prebavo tako, da raztopljene v vodi ustvarijo sluz (naravni gel), ki po zaužitju zapolni črevesje ter vsrka škodljive toksine in očisti črevesje oblog, ki se izločijo skozi blato.

indijski trpotec za pse z obcutljivo prebavo

Kako deluje

Ker luščine indijskega trpotca vpijejo veliko vode v črevesju, je zelo pomembno, da se pri jemanju otrobov uživa dovolj tekočine!

Odpravite prebavne težave vaših ljubljenčkov z naravnimi učinkovinami indijskega trpotca in sveže mletih lanenih semen!

Otrobi učinkovito delujejo tudi kot sredstvo proti zaprtju kot tudi proti driski ter pomagajo pri napenjanju in napihnjenosti.

Luščine olajšajo iztrebljanje blata, kar hkrati pomaga odpraviti težave z analnimi žlezami.

Indijski trpotec je primeren dodatek k hrani za pse, ki imajo težave s preveliko težo, saj spodbuja delovanje črevesja, zdravilne vlaknine pa ustvarijo občutek sitosti in s tem posredno uravnavajo telesno težo. Tako na popolnoma naraven način pomirja vedno lačne pse, saj jim želodčki sporočijo, da so dovolj polni.

Indijski trpotec (psyllium) velja za eno izmed najučinkovitejših sredstev za razstrupljanje črevesja ter ustvarjanje idealnih razmer za optimalno delovanje naravne črevesne flore: mleti otrobi so bogat vir v vodi topnih vlaknin. Sveže mleto laneno seme je prav tako dragocen pomočnik pri uravnavanju prebave in oskrbovanju telesa z Omega 3 in Omega 6 maščobnimi kislinami.

Mešanica skupaj z vodo (v razmerju 1:10) tvori sluz, ki odstranjuje obloge in toksine ter onemogoči škodljivo delovanje slabih bakterij v črevesju in tako vpliva na dobro prebavo in presnovo ter močan imunski sistem.

Mešanico PSYLLIUM-FLAX, ki smo jo zasnovali predvsem za živali z občutljivo prebavo, najdete tukaj.