Irina Lončar, dr. vet. med., MRCVS: Protibolečinska akupunktura

Irina Lončar je Zagrebčanka, ki je svojo prvo fakulteto zaključila na univerzi Columbia v New Yorku, smer Nevrobiologija in vedenje. Študij veterine je nadaljevala v Londonu, na Royal Veterinary College, kjer je pridobila tudi naziv dr. veterinarske medicine, MRCVS. Po zaključku študija in delu v veterinarski kliniki blizu Londona je nadaljevala svoje izobraževanje s pridobitvijo certifikata za veterinarsko akupunkturo in tako postala članica Britanske zveze veterinarskih akupunkturistov (Association of British Veterinary Acupuncturists). Po svoji vrnitvi v domače kraje se je nadalje izobraževala pod mentorstvom priznane hrvaške akupunkturistke za živali, Dr. Alme Marukić Čalić.

O akupunkturi

Ugotovila je, da so akupunkturisti pred tisoči let poznali delovanje telesa dovolj dobro, da so prišli do zelo podobnih zaključkov kot današnja medicina z uporabo napredne tehnologije.

Akupunkturisti so z pazljivim in potrpežljivim opazovanjem odkrili metodo zdravljenja, ki je vzdržala preizkus časa in uspela kljubovati ciničnim pogledom nanjo. Vendar pa sama zase pravi, da je človek, ki za spremembo mišljenja potrebuje osebno »izkušnjo – razsvetljenje«. Največje presenečenje je doživela, ko je ob prebiranju ene izmed knjig o akupunkturi naletela na opis simptomov, ki so jo pestili v času branja. Kot razlog za pojav takšnih simptomov je knjiga navajala popolnoma enake okoliščine in probleme, v katerih se je takrat znašla sama. Simptomov, ki jih je imela takrat, niso znali dodobra razložiti niti najboljši zahodnjaško usmerjeni specialisti. Starodavna knjiga medicinskih modrosti pa jih je opredelila z izjemno natančnostjo. Več …

Preberite tudi: Konvencionalna ali alternativna medicina

O predavanju

“Dandanes se zdravniki posvečajo že obolelim pacientom – ukvarjajo se z zdravljenjem bolezni, običajno zgolj ene ali zgolj enega simptoma hkrati. Le redko se z zdravniki srečujemo, ko smo še zdravi, da bi mas lahko podučili, kako svoje zdravje ohraniti, kako zagotoviti, da ostaneta naše telo in um v ravnotežju. Starodavni kitajski zdravniki in njihova modrost so delovali prav v tej smeri. Če so njihovi pacienti zboleli, so jih ljudje smatrali za slabe zdravnike. Notranja potreba mi narekuje, da svoj poklic zdravljenja živali opravljam z veliko mero skrbnosti, sočutja, potrpežljivosti in predanosti. Lastna izkušnja pa me je le še vzpodbudila, da svoje znanje razširim tudi v smer akupunkture in vzhodnjaške medicine,”

pove Irina Lončar.

Predavateljica se bo osredotočila na v praksi zelo učinkovito protibolečinsko akupunkturo.

  • Katere so točke, ki delujejo na notranje organe in lokalno?
  • Na kakšen način z akupunkturo popusti napetost?
  • Zakaj je akupunktura priporočljiva za zdravljenje gibal, pa tudi za zdravljenje mnogih drugih bolečih stanj?
  • Kako izgleda terapija z vbadanjem iglic, med katero živali celo uživajo?

Prijava