Zakaj so rjave alge super za vašega psa?

Rjave morske alge oz norveški kelp (Ascophyllum nodosum) veljajo za izjemno koristen prebiotičen dodatek za ljudi. Toda ali ste vedeli, da imajo rjave alge številne prednosti tudi za pse!

Redno hranjenje vašega psa z rjavimi algami bo izjemno koristilo zdravju vašega psa: Kelp vsebuje več kot 100 hranilnih snovi, ki jih potrebuje vaš pes. Je odličen vir mineralov in elementov v sledeh, vključno z jodom, magnezijem, cinkom, železom, kalcijem, kalijem in natrijem. V algah najdemo visoke vrednosti vitaminov B, vitamina E in vitamina C. Bogat je tudi z aminokislinami.

Prednosti, ki jih lahko pričakujete

  • Sijoča dlaka in mehkejša, bolj zdrava koža (Ob rednem večmesečnem uživanju se izboljša tudi pigmentacija)
  • Boljša prebava
  • Izboljšano delovanje imunskega sistema, kar pomeni manj bolezni in hitrejše celjenje pri poškodbah
  • Večja proizvodnja mleka pri doječih samicah
  • Bolj zdravi mladiči rojeni staršem, ki so uživali alge
  • Krepi telo v primeru utrujenosti, šibkosti, ostarelosti

Kelp je še posebej koristen za zdravo delovanje žlez. Žlezi ščitnica in hipofiza neposredno vplivata na prebavo, zato psi, ki uživajo alge bolje prebavljajo hrano, lažje absorbirajo hranila in imajo učinkovitejšo presnovo. Kelp pomaga ščitnici tudi v boju proti okužbam organizma.

Psi potrebujejo veliko vlaknin za ustrezno delovanje prebavnega sistema in kelp je odličen vir vlaknin. Vlaknine ohranjajo prebavni trakt čist in preprečujejo absorpcijo težkih kovin in ostalih strupov. Prehrana z veliko vlakninami pomaga tudi v boju proti vnetjem, revmatizmu ter razvoju in rasti tumorjev.

Mladički imajo prav tako ogromne koristi od alg, saj vsebujejo veliko hranil, ki jih potrebujejo, da odrastejo v zdrave in močne pse. Dodajanje kelpa med brejostjo je preventivno dobro za plod, saj normalizira žleze in hormone. Dodajanje kelpa psom za razplod bo omogočil hitrejši oplod samice, lažji porod ter večjo verjetnost preživetja mladičev.

Kelp vključimo v prehrano psa, tako da mu ob vsakem obroku preprosto dodamo merico mikropraška iz rjavih alg. Na trgu obstajajo številni dodatki rjavih alg v različnih oblikah, vendar se le-ti razlikujejo v učinkovitosti. Rjave alge iz norveških morij in veljajo za najkvalitetnejšega na svetu. Področje rasti je zaščiteno, pridelovanje in žetev pa strogo kontrolirana iz strani Norveškega inštituta za kontrolo in zagotavlja najvišjo raven čistosti te morske rastline, brez kakršnihkoli nečistoč, kemikalij ali alergenov.

Kelp je bil imenovan za čudežno rastlino zaradi svoje izjemne hranilne vrednosti in sposobnosti povrnitve ravnovesja človeškemu sistemu. Vključite rjave alge v prehrano vašega psa ter mu prav tako povrnite ravnovesje in izboljšajte zdravje.

Vir: A place for Paws