Čas je, da zaščitite pasje tačke! Kako?

Soljeni pločniki in ceste so lahko v zimskem času za pse zelo neprijetna izkušnja.
Svetujemo, da po sprehodu psu temeljite operete trebuh in tačke s toplo vodo in jih dobro osušite z brisačo, da sol ne draži in na razjeda kože in blazinic. Obenem boste preprečili, da bi pes zaužil sol, ki lahko povzroča težave prebavnega trakta. Zgodi se tudi, da blazinice in koža na tačkah zaradi zamrznjenega snega in ledu tudi krvavijo.
Izognili se boste večjim nevšečnostim, če boste pred odhodom na ulice psu namazali blazinice s kremo, ki vsebuje ognjič ali olje čajevca.

 

 

Izdelajte sami zdravilno žajbljevo vodico

Katarina iz Cvetličnega vrta Cvetka nam je svetovala, da za izpiranje in razkuževanje tačk pripravimo zdravilno žajbljevo vodico.

Kako?

V vreli vodi 10-15 minut prekuhavamo žajbelj. Odcedimo in ohladimo na sobno temperaturo, nato pa nežno izperemo tačke. Po enakem postopku lahko pripravimo tudi ognjičevo vodico, ki učinkovito celi tudi morebitne brazgotine.

 

 

Praznična delavnica

Zaščitno naravno mazilo za vašega psa, ki učinkovito ščiti blazinice in kožo na tačkah pred mrazom, snegom, ledom in soljo na cesti ter je še posebej primeren za naravno nego suhe, razpokane ali občutljive kože lahko prav tako izdelate kar sami! Vabljeni, da se udeležite naše Praznične delavnice v petek, 18. decembra s pričetkom ob 18. uri v naših prostorih na Razlagovi ulici v Celju!

FullSizeRender(3)