Novozelandske školjke – naravna podpora za vezi in sklepe

Poškodbe vezi in sklepov danes predstavljajo najpogostejše ortopedske težave pri psih. Poškodbe lahko prizadenejo pse vseh starosti, v splošnem pa so k težavam bolj nagnjeni težki in slabše mišičasto razviti psi, starejši psi, pa tudi nadpovprečno aktivni psi.

wild & free

Tipični znaki poškodbe vezi in sklepov

  • nenadno šepanje,
  • bolečina v kolenu ob iztegu in krčenju,
  • sedenje psa s poliztegnjeno prizadeto nogo,
  • težko vstajanje po daljšem mirovanju ter
  • otrdeli in zatečeni sklepi.

Zlasti pri večjih in težjih psih je kirurški poseg največkrat edina izbira, v zadnjih letih pa so učinke pokazale tudi mlajše, a dolgotrajno učinkovite in za pse manj invazivne metode, denimo v visokih odstotkih zelo uspešno zdravljenje obolelih sklepov z matičnimi celicami!

Tako v primeru kirurškega kot nekirurškega pristopa pa vam bodo strokovnjaki svetovali izdatno uživanje glukozamina, katerega večina se v pasjem organizmu nahaja prav v veznem tkivu in hrustancu. Kot prehranski dodatek se uporablja tako preventivno kot za zdravljenje bolezni sklepov, saj dokazano učinkovito preprečuje obrabo hrustanca in povečuje gibljivost sklepov.

Novozelandska zelenoustna školjka

Izbira naravnega vira glukozamina je dolgoročno mnogo primernejša od sintetičnega pripravka ter protibolečinskih zdravil, ki ob dolgotrajni uporabi škodljivo učinkujejo na želodec, črevesje, ledvice in druge organe. Naravni glukozamin sulfat se pridobiva po naravnem postopku iz hitina v lupinah školjk in na naraven način tvori sklepno tekočino in ščiti vezno tkivo ter tako pozitivno vpliva na različne težave (hrustanca, kit, vezi, medvretenčnih ploščic, sklepne tekočine).

novozelandske skoljke - naravna podpora vezem in sklepom za pse
Novozelandske školjke – naravni vir glukozamina za lahkotnejše gibanje

Pozitiven učinek je že dolgo dokazan v praksi kot tudi na podlagi znanstvenih raziskav. V kombinaciji z izbranimi zelišči ~ izvlečkom grozdnih pešk, ginkom, vražji krempeljcem, koprivo, njivsko preslico, jagodami navadnega rakitovca ter spiruline ~ pa daje čvrstost mišicam, preprečuje vnetja in bolečine, izboljšuje gibljivost sklepov ter pozitivno vpliva na presnovo.

V primeru kakršnihkoli bolečin psa vam svetujemo obisk in posvet pri vašem veterinarju, saj lahko s pravočasnim diagnosticiranjem uspešno pozdravite sklepno obolenje z manj invazivnimi metodami.

Preberite tudi: Moč narave: zdravilnost naravnih zelišč