Reiki – ključ se skriva v vezi med živaljo in človekom!

Nina Dolinšek je z reiki terapijo uspešno pomagala že mnogim. Zadnja leta je posvetila preučevanju najrazličnejših metod, ki tako ljudi, kot živali, obravnavajo celostno. Nina pravi, da smo veliko več ko to, kar zaznavamo s prostimi očmi.

Bolezen je zadnji stadij težave, ki se začne že prej v našem razmišljanju in čustvovanju. Nina prakticira karmično diagnostiko, theta healing, šamansko bobnanje, skalarne valove, vodi delavnice, je pa tudi reiki mojstrica in učiteljica. 

V kratkem intervjuju preberite, o skrivnih znanjih in modrostih.

Nina, kakšni so lahko izvori težav in bolezni, pri katerih je uspešna reiki terapija?

Reiki terapija je lahko uspešna pri čisto vseh težavah, izboljšanje pa najpogosteje zavira nepripravljenost lastnika za sodelovanje. Vez med živaljo in človekom je zelo posebna, saj je ljubezen naših ljubljenčkov tako globoka, da so pogosto pripravljeni prevzeti naše težave nase, kar dolgoročno vpliva na njihovo zdravje. V takšnem primeru je zato potrebno, da se terapijo izvaja tako na živali kot človeku, pri čemer mora biti tudi lastnik pripravljen spremeniti destruktivne vzorce vedenja (npr. jeza na bližnje, strahovi, zamere …). Obenem je problematično pretirano »počlovečenje« živali, ker le-ta izgubi stik s svojo primarno, izvorno naravo. Oboje je najpogostejši vzrok za težave tako pri psih kot drugih živalih, oboje pa uspešno lahko zdravimo z reikijem.

In kako poteka reiki terapija?

Reiki je pravzaprav življenjska energija, energija ljubezni, ki ponovno vzpostavi ravnovesje na nežen in prijeten način. Živalim je to povsem naravno in se nanjo zelo hitro odzovejo ter jasno pokažejo, kdaj imajo dovolj. Običajno jo z veseljem sprejmejo tudi tiste živali, ki so sicer problematične, agresivne in se jim je težko približati, saj se takoj umirijo in začutijo, da jim hočemo dobro.

Reiki terapija lahko poteka »v živo«, kjer se običajno izvaja preko dejanskega dotika človeka in živali, enako učinkovita pa je tudi na daljavo. Pomembno je, da se pred izvajanjem terapije pogovorim z lastnikom, ki naj čim bolj odkrito odgovarja na vprašanja, četudi morda na prvi pogled ne izgledajo povezana z dejansko težavo pri psu. Na podlagi razgovora se določi potek terapije in število tretmajev.

Če imate kakršnakoli vprašanja glede podpore zdravljenja vašega psa z reiki terapijo, vas vabimo, da se obrnete na Nino ali nam pišete na naslov [email protected]. Odgovore in mnenja strokovnjakov bomo javno objavili, da bodo v pomoč čim širšemu krogu lastnikov psov!

Nina bo vesela vašega sporočila. Kontaktirajte jo:

e: [email protected]
m: 041 344 929