Zdravi naravni priboljški za oba – vas in vašega psa

Naj vas ne skrbi, če kakšna kokica ob gledanju filma konča v pasjem gobčku! Predstavljamo nekaj zdravih naravnih živil iz vašega jedilnika, ki jih lahko brez slabe vesti delite tudi z vašim pasjim prijateljem, saj bodo poskrbela za uravnotežen obrok, obenem pa poživila pasjo skledo.Fit BARF fotka zdravje

ANANAS, še posebno zamrznjen, je lahko zabavna poletna poslastica za vašega psa. Vsebuje veliko sladkorja, pa tudi kalcija in kalija.

GRAH lahko dodate k pasjemu obroku v zamrznjeni ali odmrznjeni obliki. Je odličen vir vitamina B, tiamina, fosforja in kalija.

JABOLKO psu ponudite z olupkom, saj je poln rastlinskih fitonutrientov, ki ščitijo pred nekaterimi vrstami raka. Jabolka so vir vitamina A in C, bogata tudi z vlakninami. Priporočamo, da odstranite pečke, saj v večji količini vsebujejo nevaren cianid.

JAJCA vsebujejo poleg visoko kakovostnih hranljivih snovi tudi avidin, ki razgrajuje biotin (vitamin H). Ker je avidin le v beljaku, psu občasno za lepši kožuh dajmo surov rumenjak ali pa jajce skuhajmo, saj s kuhanjem avidin uničimo. K obroku zdrobite tudi jajčno lupino, vsebuje namreč veliko kalcija!

KOKICE, narejene brez masla in soli so odlična nizkokalorična poslastica tudi za vašega psa! Vsebujejo kalij, pa tudi za gradnjo kostnih mineralov pomemben fosfor, magnezij in kalcij. Le brez skrbi torej, udobno se namestite in jih delite s svojim psom.

SUROVO KORENJE deluje kot naravna zobna ščetka za psa in preprečuje nalaganje zobnih oblog!

LANENA SEMENA so odličen vir esencialnih omega-3 maščobnih kislin, koristnih za kožo in svetlečo dlako. Najboljši izkoristek boste dosegli, če lanena semena zmeljete tik preden jih dodate k obroku.

LOSOS je odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki podpirajo imunski sistem in so koristne za kožo in zdrav kožuh. Pogosto pomaga tudi psom, ki trpijo zaradi alergij. Psu lahko k obroku dodate lososovo olje ali ribo, vendar jo obvezno prekuhajte, saj lahko surovi losos psa okuži z nevarnim parazitom.

PARADIŽNIK kljub 93 % vode vsebuje kar 13 vitaminov, 17 mineralov, bogate rastlinske snovi in sadne kisline. Tradicionalna kitajska veterinarska medicina poroča o njegovem blagodejnem vplivu na organizem psa, posebej na želodec in jetra.

PETERŠILJ izboljšuje pasji zadah. Nekaj žlic nasekljanega peteršilja dodajte, ko boste naslednjič pekli pasje priboljške. Je tudi odličen vir kalcija, kalija in beta karotena.

STROČJI FIŽOL je odličen vir rastlinskih vlaknin, bogat tudi z vitaminom K, C in manganom. V kolikor je vaš pes nagnjen k hitremu pridobivanju teže, je lahko nizko kaloričen stročji fižol dober nadomestek dela obroka in pripomore k vzdrževanju zdrave teže.

Pazite le, da dodatki ne bodo predstavljali več kot 25 odstotkov dnevnega pasjega obroka. Pa dober tek! 

Preberite tudi: Briketirana hrana + in –