Alternativno zdravljenje živali

V veterinarskem zdravljenju se je v zadnjih letih zgodila revolucija. Veterinarska medicina je naredila velik napredek. Številne kronične in težje ozdravljive bolezni so postale ozdravljive, tudi zaradi zgodnejšega diagnosticiranja. Naučili smo se predvsem, da sta preventiva in zgodnje odkrivanje bolezni ob primerni prehrani temeljna vidika zdravja!

Holistična ali alternativna veterina se z živaljo ukvarja celostno in uporablja raznovrstne pristope, npr. zeliščarstvo, homeopatija, akupunktura, kiropraktika, aromoterapija, naturopatija, reiki, bioresonanca in druge metode. Zagovorniki holistične veterine ne nasprotujejo dognanjem konvencionalne veterinarske medicine niti je ne želijo nadomestiti, temveč želijo v sodelovalni obliki obeh pristopov ponuditi najboljše iz obeh svetov!

Preberite tudi: Konvencionalna in alternativna veterina, najboljše iz obeh svetov!

Za naravno zdravje vaše živali lahko torej največ storite sami s poznavanjem učinkovin, ki pozitivno vplivajo na njegovo zdravje in naj bodo pomemben del vaše domače lekarne. Na področju alternativne veterinarske medicine morate pomoč vedno iskati pri izkušenih strokovnjakih.

Naši nasveti niso nadomestek za nasvete veterinarja, bodo pa pomembno razširili vaše vedenje o pravilni skrbi za zdravje vaše živali.